2019/06/04

Impuls plaukimas, 2019-05-31, Klaipėda

Tradiciškai paskutinę pavasario dieną Klaipėdos Impuls sporto klube buvo organizuojamas 24 val. plaukimas. Šio plaukimo esmė yra gana paprasta – per parą laiko varžybų dalyviai varžosi kas daugiau nuplauks. Šiame plaukime planavau pasidaryti pirmąją rimtesnę repeticiją prieš Kuršių marių plaukimo maratoną (10 km), kuris vyks liepos viduryje. Planavau plaukti ištisines 3 val., nes būtent tiek laiko planuoju užtrukti, plaukdamas 10 km. 
Pasiruošimas

Bet organizatoriai man neleido to padaryti, nes šių metų plaukimo taisyklėse buvo padarytas vienas esminis pakeitimas – buvo galima daugiausiai plaukti 2 val. be sustojimo ir mažiausiai valandą daryti pertrauką. Tai šiek tiek nuliūdino, bet suprantu, kad taisyklės yra taisyklės. Jos visiems vienodos. Nusprendžiau plaukti 2 val. ir daugiau nebetęsti plaukimo. Nenorėjau ilsėtis valandą ir po to vėl plaukti valandą, nes tokia treniruotė jau praranda prasmę. O plaukti daugiau nei 3 val. tikrai neplanavau, nes atsistatymas po tokio plaukimo šiek tiek užtrunka, o apmažinti apsukas treniruotėse, kurių ir taip nėra daug, nesinorėjo.
Taigi 14 val pasinėriau į Impuls baseino vandenį. Pirminis įspūdis buvo keistas, nes visada plaukioju 50 m baseine, todėl baseinas atrodė neįprastai trumpas. Bet tai gerai, nes plaukimo greitis trumpesniame baseine visada yra greitesnis nei ilgame. Be manęs takelyje buvo dar trys plaukikai, kuriuos reikėjo gan dažnai lenkti, tačiau tai nekėlė didelio diskomforto, nes visi tolerantiškai pasitraukdavo posūkiuose. Planas buvo plaukti 4 km, po to trumpam stabtelėti ir atsigerti. 

Trumpas atokvėpis
Per pirmąją valandą nuplaukiau 3,6 km. Buvo įdomu, kiek laikrodis parodys po 3,8 km, t.y. Ironman plaukimo distancijos. Matomi skaičiai visai optimistiškai nuteikė - 1 val 3 min. Antrąją valandą tempas truputį krito, bet labai ir „nesiguldžiau“, siekdamas išlaikyti pastovų tempą. Stengiausi priminti sau, kad tai tik treniruotė. Po 5 km laikrodis rodė 1 val 25 min ir tai mane visiškai tenkino. Tolesnis plaukimas buvo ramus ir 2 val užbaigiau su 7100 m. Taigi antrąją valandą nuplaukiau 100 m mažiau nei pirmąją. 
Lygiai 2 valandos ir organizatoriai krapšto iš vandens :)

Kai išlipau iš vandens ir trumpai šnektelėjome su vienu iš organizatoriumi Martynu, jis paklausė, ar neplanuoju pailsėti ir toliau tęsti savo plaukimą. Akimirką suabejojau, nes atrodė, kad turiu pakankamai jėgų plaukti didesnį atstumą, bet save susistabdžiau. Ir grįždamas į namus visgi džiaugiausi dėl savo sprendimo, nes 2 val. buvo optimali treniruotė, kuri manęs neišsekino. Jei būčiau plaukęs ilgiau, kurį laiką dar tikrai būčiau jautęs pasekmės.
Powered by TriSportas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą