2019/05/25

Triatlono taurė, 1,5–40–10 km, 2019-05-25, Šilalė

Kai buvo paskelbtas triatlono taurės varžybų tvarkaraštis ir pamačiau, jog vienas iš etapų vyks Šilalėje, nusprendžiau būtinai jame sudalyvauti. Dėl dviejų pagrindinių priežasčių: tai yra arti nuo Klaipėdos ir mano žmonos tėviškė yra būtent šiame krašte. Tai nebuvo lengva savaitė, ypatingai kelios paskutinės dienos tiek dėl labai mažų miego valandų, tiek dėl asmeninių išgyvenimų, kurie labai paveikia ir fizinį kūną. Visgi į varžybas nusprendžiau važiuoti.

Varžybų startas buvo pakankamai anksti – 9 val. ryte, tad keltis reikėjo apie 5 val., kad būtų pakankamai laiko nuvykti, susiruošti „ekipuotę“ ir spėti padaryti apšilimą. Oro temperatūra siekė 14 laipsnių, lijo lietus ir mintis apie plaukimą atrodė bauginančiai. Bet kelio atgal nebuvo. Visgi Šilalės centre esančiame tvenkinyje vandens temperatūra nebuvo labai vėsi. Pagal pojūtį, buvo apie 18 laipsnių. Startas buvo duotas iš vandens. Mūsų buvo apie 100 dalyvių, o tvenkinys gana siauras, tad nenorėdamas patekti į grūstį, užsiėmiau kraštinę poziciją, tačiau grūsties ir lipimo vienas kitam per galvas vis tiek nepavyko išvengti. Prireikė laiko, kol prasiskyniau kelią į priekį. Mačiau, kad už kokių 20 m priekyje buvo apie 10 plaukikų grupelė. Mano pastangos „prisitraukti“ šią grupelę buvo nelabai vaisingos. Kūnas gan sunkiai manęs klausė, jaučiausi kažkoks sustingęs. Plaukimą sudarė 2 ratai, su išlipimu į krantą. Antrajame rate pokyčių taip pat neįvyko, tad išlipau iš vandens 12-oje pozicijoje, distancijoje sugaišęs 24 min 49 sek. 
 
Lietus jau buvo nustojęs dar prieš startą, tad kojų nereikėjo kišti į šlapius dviračių batelius. Dviračio rungtis man kėlė daugiausiai nerimo prieš šias varžybas. Per treniruotes buvau pramynęs dar labai ne daug kilometrų ir jaučiau, kad tai yra silpniausia mano rungtis. Nepaisant to, tikėjausi praminti tikrai greičiau nei kad vėliau parodė būsimas rezultatas. Iš tiesų, nežinau, kas nutiko, bet kojose jaučiau visišką tuštumą. Galbūt šiek tiek atšalau vandenyje ir neįšilęs raumuo negalėjo normaliai sukti pedalų, o gal buvo kitos priežastys. Psichologiškai dar „užmušė“ tai, kad dviračių rungtyje mane pralenkė koks 40 varžovų. Praktiškai absoliuti dauguma jų buvo su TT dviračiais, o aš su plento, bet tai ne pasiteisinimas. Tiesiog negalėjau paminti. Pradėjau laukti dviračių pabaigos ir po 1 val. 18 min kojomis paliečiau žemę. Gerai, kad neturėjau laikrodžio, nes jei būčiau pamatęs, kiek laiko užtrukau dviračių trasoje, turbūt kad būtų buvę labai sunku prisiversti bėgti. 
 
Kai išbėgau į bėgimo trasą, pamačiau, kad švieslentėje rodo 1 val. 45 min (laikas nuo starto pradžios), tad galvoje sukosi mintis, jog jei 10 km įveikčiau per 45 min, dar tilpčiau į 2 val. 30 min. Trasa driekėsi aplink Šilalės tvenkinį, kuriame ir plaukėme. Iš viso – 4 ratai po 2,5 km. Bėgant pasidarė truputį linksmiau, nes atkovojau apie 10 prarastų pozicijų ir nesijaučiau toks beviltiškas, kaip dviračių rungtyje. Visgi dabar didžiausias klausimas buvo, ar tilpsiu į 45 min. Atrodė, kad tempas buvo pakankamai geras, tačiau vėliau paaiškėjo, kad nepakankamas. Bėgimo trasą įveikiau per 46 min 42 sek. (vid. 4 min 40 sek./km), o bendrai distancijoje užtrukau 2 val 31 min 27 sek.
Prireiks truputį laiko susistyguoti po šių varžybų. O gal tiesiog gerai išsimiegoti ir pailsėti.
Roko Lukoševičiaus nuotraukos.
Powered by TriSportas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą