2019/05/25

Vilties bėgimas, 21 km, 2019-05-19, Klaipėda

Klaipėdoje gana retai būna organizuojamos ištvermės sporto šakų varžybos, tad Vilties bėgimas yra maloni išimtis. Varžybų rytas buvo visiškai be streso ir jokio skubėjimo. Likus valandai iki starto nuėjau į savo kabinetą, kuris buvo vos už kelių šimtų metrų nuo starto. Galėjau ramiai prasitampyti, kam dažniausiai neužtenka laiko prieš bet kokias varžybas. Už lango griaudėjo ir pliaupė lietus, bet tai visiškai negadino nuotaikos. 9 val. jau stovėjau prie starto linijos.
Įdomu, kad vos tik davus startą, lietus pradėjo rimti ir pro debesis jau bandė prasiskverbti saulė. Turėjau aiškų planą bėgti po 4.30. Tai turėjo būti optimalus tempas, kuris pakeltų pulsą, bet ir pernelyg nepervargčiau, nes už šešių dienų laukė Šilalės triatlonas. Bėgimo trasa driekėsi per patį Klaipėdos senamiestį, visos gatvės buvo pilnai užtvertos. Tai turbūt viena gražiausių miesto trasų, kuriomis teko bėgti. Gaila, kad tik dalyvių buvo vos daugiau nei šimtas. 21 km trasą sudarė keturi ratai. Pirmi trys ratai bėgosi gana stabiliai - 24.30, 24.23, 24.29. Paskutiniame rate jau pradėjau jausti nuovargį ir tempas sulėtėjo, todėl tai buvo lėčiausias įveiktas ratas – 24.54. Beje, antrajame rate sutikau turbūt daugeliui bėgimo bendruomenės narių žinomą Mindaugą Garmus, kuris entuziastingai pasakojo apie savo bėgimo nuotykius šalia bėgančiam kolegai. Mindaugas tikrai turi ką papasakoti, nes jam tą dieną buvo jau 455 maratonas. 
Nuotraukos autorius Laima Penkova Žemeikienė
 
Nežinau, kokį atstumą rodė pas kitus bėgikus, bet pas mane laikrodis užfiksavo 21 km 600 m distanciją, kurioje užtrukau 1 val 38 min 21 sek. Vidutinis tempas gavosi po 4.33, tad sau kelto uždavinio iki galo neįvykdžiau. Visgi gavosi tikrai puiki treniruotė.
Powered by TriSportas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą