2014/07/08

Lietuvos triatlono čempionatas, 1,5 - 40 - 10, Trakai, 2014-07-06


Kiekvienas startas – nauja istorija. Viskas prasideda iš naujo, kaip ir nieko nėra pastovaus. Po praeitų metų sėkmingo starto Trakuose, šįkart važiavau, žinodamas, jog laukia kur kas sunkesnė kova. Starto linijoje turėjo būti ir Tautvydas Kopūstas, ir Titas Pumputis, ir Martynas Tinfavičius – visi jie turėjo realias galimybes laimėti šį Lietuvos čempionatą.


Dėl didelio dalyvių skaičiaus startas buvo duodamas „bangomis“, t.y. startavom ne visi kartu, o buvom išskirstyti į atskiras grupes. Pakliuvau į pirmąją grupelę, čia mūsų buvo apie 15 žmonių, idealios sąlygos startui - jokios grūsties ir maišaties. Vos tik įšokus į vandenį, į grupelės priekį įsiveržė Martynas, ko ir buvo galima tikėtis. Už jo rikiavosi Titas ir kiek toliau - Tautvydas. Bandžiau „kabintis“ Tautvydui už kojų ir pradžioje, rodos, pavyko, bet po to jis pradėjo po truputį tolti. Puikiai suvokiau, jog mano situacija komplikuojasi, nes šalia nebuvo nieko, su kuo kartu galėčiau išlipti iš vandens. Distancijai baigiantis, atstumas nuo manęs iki lyderių trijulės tik didėjo ir, tiesą pasakius, iš vandens išlipau ne pačios geriausios nuotaikos. Įbėgus į tranzitinę zoną mano kolegų jau nebuvo likę nė kvapo, o vienam pavyti šiuos tris žmones buvo daugiau nei nerealu. 

Tačiau stengiausi palikti visas mintis ir tiesiog dirbti savo darbą, akimis horizonte ieškodamas trijų siluetų. Privažiavęs maždaug 8 km žymą, iš priekio pamatau atvažiuojančius Tautvydą ir Titą. Kiek toliau pasimato ir Martynas. Šioje vietoje man buvo sužibusi viltis, kad galbūt man pavyktų jį „prisitraukti“ ir likusią distancijos dalį galėtume įveikti kartu. Aišku, skirtumas buvo didelis, bet tai buvo vienintelis „šiaudas“ už kurio galėjau kabintis, kol manęs „nesuvalgė“ iš galo atvažiuojančios grupelės. Ir nors Martynas po finišo sakė, jog manęs laukė, bet nemanau, kad bent kiek priartėjau prie jo per likusią distancijos dalį. Galbūt netgi priešingai – Martynas kiek padidino pranašumą. Antrame rate jau mačiau, kad už nugaros važiuojantys varžovai grėsmingai artėja.

Čempioniškas duetas: Titas ir Tautvydas





Kai nulipau nuo dviračio vis dar buvau ketvirtoje pozicijoje, nors pagal bendrą laiką turbūt jau tada atsilikinėjau nuo vėliau startavusių, bet greičiau važiavusių kolegų. Jau nuo pat bėgimo pradžios jaučiausi apsunkęs, guodė mintis, kad čia reikės bėgti ne 21, ne 42, o tik 10 km. Bet tas “tik” tuo metu man slinko labai lėtai. Maždaug po 3 km pavijo italas Davide Elli, kuris kartu su Jauniumi Strazdu puikiai padirbėjo dviračių rungtyje. Po 8 km pro šoną “praėjo” besišypsantis Jaunius, kuris tuo metu atrodė labai lengvai. Manau, jei Jaunius galėtų išlipti iš vandens kartu su Tautvydu ir Titu, dviračiuose jie galėtų parodyti pasaulinio lygio rezultatą. Dar viskas prieš akis šiam jaunuoliui, tikiu, kad jis dar patobulės plaukime.
Šiaip taip “nusikapanoju” iki finišo ir norisi apkabinti artimus žmones, prisėdus ant žolės. Tą dieną tikrai privargau. Galutinėje įskaitoje užėmiau 9-ąją vietą ir 8-ąją vietą Lietuvos čempionate. Tai pirmas kartas, kai esu taip toli nuo prizinio trejeto. Aišku, reikia laiko „suvirškinti“ ir galbūt įsisąmoninti, kad turėdamas ribotas laiko galimybes nebegaliu siekti tokių rezultatų, kaip anksčiau. Triatlonas Lietuvoje auga, kaip ir užaugo mūsų jaunimas, kurių rezultatai itin džiugina. 
Pati maloniausia varžybų dalis:)



Nepasant nesėkmingo pasirodymo, visgi iš šių varžybų išsivežu ir nemažai puikių emocijų. Trasoje nuolat girdėdavau palaikymo šūksnius tiek iš žiūrovų, tiek iš kitų dalyvių. Ir nors būdamas savyje aš tuo metu neatsakau, bet noriu pasakyti, kad aš viską girdžiu, matau ir jaučiu. Būna labai malonu, kai po finišo prieina nepažįstami žmonės ir užkalbina ar paprašo kartu nusifotografuoti. Visada mielai su visais pabendrausiu, tad drąsiai griebkit už rankovės:) Tokiomis akimirkomis suvokiu, jog rašydamas šį „blogą“ ne tik gaunu pats, bet galbūt kažką iš to pasiima ir kiti.  
Sveikinu mūsų čempionus: Tautvydą, Titą ir Martyną!:)
Aprašyme naudotos nuotraukos buvo paimtos iš: Trakai triathlon facebook profilio, Lietuvos triatlono federacijos facebook profilio ir dienraščio "Sekundė".



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą