2020/07/25

Platelių plaukimo maratonas, 3,5 km, 2020-07-28

Tai pirmasis įrašas po beveik 5 mėnesių pertraukos. Prasidėjęs karantinas nors ir suteikė daugiau laisvo laiko, tačiau visiškai išmušė iš įprasto gyvenimo ir sporto rėžimo. Tuo metu baseinai nustojo dirbti, o vėsus pavasaris neleido anksčiau pradėti atviro vandens plaukimo sezono, todėl apie porą mėnesių visiškai neplaukiau. Tuo tarpu, neaiški ateitis dėl varžybų irgi nepridėjo papildomos motyvacijos sportuoti. Turbūt teisinuosi, bet turiu prisipažinti, kad didelio noro „arti“, nežinant kam ruošiuosi – nejaučiau. Tačiau sportas niekada nebuvo išnykęs, tiesiog  tai darydavau be jokio streso ar išankstinio plano. 
Nuotr. Arlandas Juodeška
Šiais metais nutariau nedalyvauti triatlono varžybose, bet labiau orientuotis į plaukimą, tad Platelių plaukimo maratonas buvo mano akiratyje jau seniai. Esu čia plaukęs turbūt daugiau nei prieš dešimtmetį. Tąkart, beplaukiant, suplyšo mano hidrokostiumas, kurį viduryje ežero padėjo nusimauti valtyje buvę žmonės ir toliau tęsiau plaukimą. Pamenu, buvau taip sušalęs, jog išlipęs iš vandens nesugebėjau nulaikyti arbatos puodelio. Platelių ežeras tąkart paliko labai vėsaus, bet švaraus ežero įspūdį. 
Nuotr. Algirdas Ališauskas
Pasirinkau plaukti 3,5 km distanciją – du ratus iki salos ir atgal. Tik prieš pat startą paaiškėjo, kad dėl vėsaus vandens leis plaukti su hidrokostiumais (tiesa, mažojo maratono dalyviams ši privilegija nebuvo leidžiama). Visai distancijai sau daviau valandą laiko. Ilgiau užtrukti tikrai nesinorėjo, nes trasa buvo nužymėta labai aiškiai matomais bujais kas 200-300 metrų, todėl buvo galima susiorientuoti tik į plaukimą, o ne nuolat stoviniuoti ir akimis ieškoti plaukimo krypties. Tai buvo varžybos po ilgesnės pertraukos, todėl prie sukilusio pulso reikėjo šiek tiek priprasti. Dar nepriartėjus pirmajam posūkiui priekyje atitrūko apie 10 plaukikų grupelė, kurios tempas man buvo per didelis. Maniau, kad plaukiu vienas, tačiau kai apsisukau po posūkio, pamačiau, kad plaukiu ne vienas, o su dar trimis plaukikėmis. Tokioje ištęstoje grandinėje ir pabaigėme pirmą ratą. Prieš išplaukiant į antrąjį ratą sąmoningai praleidau į priekį vieną plaukikę, nes norėjau paplaukti „ant kojų“ ir truputį atsipūsti. Iš pradžių šis planas puikiai suveikė, tačiau vienu metu supratau, kad „burbulai“ išnyko ir pakėlęs galvą pamačiau, kad plaukiu į šoną nuo plūdurų, tad teko greitai sureguliuoti navigaciją ir grįžti į tiesią liniją. Nepaisant šio nesklandumo, antrajame rate jaučiausi žymiai geriau, nes jau buvau prisitaikęs prie pakilusio pulso ir galėjau lengvai kvėpuoti. Prieš finišą merginos privertė kaip reikiant padirbėti, nes tempą stipriai padidino. Distancijoje užtrukau 52 min 35 sek. (vid. 100 m/1.44), o bendroje įskaitoje atplaukiau 14-as.
Nuotr. Arlandas Juodeška
Laikrodis rodė 3040 m., tad iki numatytos distancijos varžybų nuostatuose kaip reikiant pritrūko. Kitą savaitę į šį ežerą sugrįšiu, šįkart - susigrumti su savimi. Apie tai aprašysiu turbūt jau kitame įraše.

Nuotr. Arlandas Juodeška

Powered by TriSportas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą