2018/07/24

Kuršių marių maratonas, 2km, Kintai, 2018-07-14

Turbūt ne veltui sakoma, kad roges reikia ruošti vasarą. Tik mano atveju įvyko atvirkščiai – šaltuoju metų periodu nepakankamai aiškiai susidėliojau artėjančio sportinio sezono viziją.
Galiausiai atėjo šiltasis metų laikas ir supratau, jog vis dar nežinau nei kur startuosiu, nei kokie yra mano sezono prioritetai. Dabar jau aišku, jog šis sezonas „nuplaukė“. Tačiau tai nereiškia, kad esu atitrūkęs nuo sporto, atsiradus menkiausiai galimybei stengiuosi pajudėti, nors didelio intensyvumo treniruočių padaryti prisiversti negaliu. Kai neturiu aiškaus tikslo, sunku save mobilizuoti ir „įlipti“ į kančios zoną.
Supratau, jog norint save motyvuoti reikia bent kažkokių varžybų. Todėl liepos 14 d. nusprendžiau nuvykti į Kintus, kuriuose buvo organizuojamas 2 km ir 10 km plaukimai. Mane labai domino 10 km plaukimas, bet per vėlai sužinojau, kad norint dalyvauti šiame plaukime reikėjo praeiti atranką, tad beliko pasitenkinti 2 km plaukimu. Jau senokai buvau dalyvavęs atvirų vandenų plaukimo varžybose, todėl buvo įdomu palyginti savo ankstesnes patirtis su dabartine. Šis plaukimas priminė šiek tiek orientacinį plaukimą, nes pasiekus pirmąjį bujų, teko žvalgytis, kur plaukti toliau. Viena grupelė plaukikų metėsi į vieną šoną, kita – į kitą, kilo sumaištis. Tuo metu plaukiau penktas ir kai atsistojau ant dugno (tam buvo puikios sąlygos, nes vandens gylis kai kuriose vietose siekė vos juosmenį) bei atsisukau atgal pasižvalgyti, kur plaukia kiti likimo broliai, pamačiau panašų vaizdą: stoviniuojančius plaukikus, skėsčiojančius rankomis ir šaukiančius - „kur plaukti?“. Visgi paplaukus į priekį pasimatė antrasis bujus, kuris stovėjo kiek šone, nutariau plaukti į jį, dalis plaukikų nusekė man iš paskos, kiti – rinkosi tiesesnę trajektoriją ir plaukė į tolumoje esančią valtį, kuri žymėjo pusę įveiktos distancijos. Priplaukus valtį jau buvau nukritęs į septintąją poziciją, kurioje išsilaikiau iki pat finišo. Distancijoje užtrukau 32 min 57 sek. ir tik parvykęs namo sužinojau, kad savo amžiaus grupėje užėmiau pirmąją vietą.
Ką tik finišavo Gytis
Po finišo buvo jaudinantis reginys laukti iš Kuršių Neringos kranto grįžtančių plaukikų, kurie mariomis įveikė 10 km. Šiame būrelyje buvo ir keli bičiuliai triatlonininkai, tarp jų ir Martynas Tinfavičius su Gyčiu Junevičiumi. Kviečiu pažiūrėti video iš šio plaukimo:

Powered by TriSportas


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą