2017/07/25

Lietuvos triatlono čempionatas, 1,5 km - 40 km - 10 km, Panevėžys, 2017-07-16

Sakoma, kad reikia atsargiai įvardinti savo norus, nes jie gali išsipildyti. Mano slaptas noras prieš šalies triatlono čempionatą buvo pagerinti prieš dvi savaites įveiktą Trakų Olimpinės distancijos rezultatą (2 val. 25 min) ir pabandyti patekti į pirmąjį dešimtuką. Visgi matydamas, kokie susirinko žmonės starto linijoje, turėjau priimti faktą, kad tai sunkiai įkandamas tikslas.
Startas, kaip ir prieš dvi dienas akvatlono čempionate, buvo duodamas nuo pantono. Vos tik įšokus į vandenį, aplankė deja vu jausmas, nes ir vėl prisėmiau plaukimo akinukus.
 
Priešais save nieko nebemačiau, tad turėjau sustoti ir juos susitvarkyti, kad galėčiau normaliai plaukti. Tai neilgai trunkanti procedūra, bet ji tampa gana brangi plaukimo pradžioje, nes tada vėl iš naujo tenka perkrauti raumenyną maksimalioms apsukoms. Užsimaukšlinęs akinukus vėl pradėjau sukti rankas. Labiausiai ko nesinorėjo, tai atsilikti nuo grupės. Tačiau mano baimė nepasitvirtino, nes gana greitai priartėjau prie grupelės plaukikų. Po pirmojo posūkio kilstelėjau galvą ir priekyje pamačiau dar 6 varžovus, kurie jau buvo tolokai atitrūkę. Ten buvo Alberto Casillas, Tautvydas Kopūstas, Titas Pumputis, Jaunius Strazdas, Žilvinas Grigaitis bei vienas stipriausių savo amžiaus plaukikų Lietuvoje - Šarūnas Kalinaitis. Viso plaukimo metu situacija nepasikeitė, iš vandens išlipau, būdamas septintoje vietoje. 
 
Dviračių rungtį sudarė 14 ratų centrinėmis Panevėžio miesto gatvėmis. Prieš šias varžybas 9 dienas negalėjau treniruotis su dviračiu, nes varžybose Trakuose skilo dviračio rėmas, kurį ne taip paprasta buvo prikelti naujam gyvenimui. Visgi stengiausi vyti šias mintis ir neieškoti pasiteisinimų, pradėjus kopti į pirmąją įkalnę ir susidūrus su pirmaisiais sunkumais. Iš už nugaros greitai priartėjo Marijus Butrimavičius, bandžiau į jį kabintis, bet tesugebėjau išsilaikyti vos pusę rato. Tačiau Marijus man padėjo priartėti prie bendraklubio Šarūno Kalinaičio, po ilgesnės pertraukos grįžusio į triatlono trasą. Su Šarūnu ėmėmės darbo, nors tempas nebuvo didelis, tačiau tai geriau nei minti vienam.
 
Nuvažiavus 3 ar 4 ratus prie mūsų privažiavo Mantas Marcinkevičius ir Gediminas Pajėda, kurie diktavo solidų tempą. Nors protas suvokė, kad turiu prisidėti prie bendro komandos darbo, tačiau kojų raumenynas tam priešinosi, vos tik išvažiuodavau į grupelės priekį, aplankydavo jausmas, kad deguonis pastringa pusiaukelėje. Taip važiavome keturiese keletą ratų, kol, galiausiai, vienoje įkalnėje G.Pajėda spustelėjo stipriau ir jau atrodė, kad liksim trise, tačiau Mantas sugebėjo mobilizuotis ir šoko jam iš paskos. Pajutau didžiulį nusivylimą savimi ir koneveikdamas save įvairiais žodžiais, turėjau priimti faktą, kad likome vėl dviese su Šarūnu. Turėjau suimti save į rankas, nes dar laukė maždaug pusė dviračių distancijos. Laimei buvau ne vienas, tad kartu su kolega ir atvargome likusią distancijos dalį. 

 
Nulipęs nuo dviračio bandžiau laikyti stabilų bėgimo tempą. Viduje jaučiausi gerai, tačiau kojos buvo „užkaltos“ po dviračių rungties. Kadangi bėgimo rungtį sudarė 8 ratai, buvo sunku susigaudyti kokioje pozicijoje esu, nes kai kurie atletai atsilikinėjo ratu, o kai kurie - negailestingai lenkė mane ratu. Visgi jaučiau, kad iš dešimtuko jau esu iškritęs, tad beliko pabandyti įgyvendinti kitą tikslą – išlipti iš 2 val. 25 min. Labiausiai iš bėgimo rungties įsiminė Armandas, kuris milžiniškais žingsniais pasivijęs mane bėgimo trasoje, sako: „Aš truputį pasilaikysiu.“ Žodis „pasilaikysiu“ toje situacijoje nuskambėjo juokingai, nes Armando tempas buvo akivaizdžiai greitesnis nei manasis, tad „laikydamasis“ už manęs jis būtų tik nusimušęs nuo savojo tempo. Visgi pavyko įtikinti Armandą, kad šiandien aš nesu tas žmogus, už kurio reikėtų laikytis :) 


Tai nebuvo vienintelis malonus susitikimas trasoje tą dieną. Likus maždaug 400 m iki finišo prie manęs priartėjo Vytautas Vaičiulis, kuris šiais metais negali pilna jėga treniruotis dėl turimos traumos, tačiau visgi užtikrintai artėjo finišo link. Pabandžiau užsilaikyti ir kuo mažiau atsilikti nuo Vytauto, tačiau kai liko vos keli metrai iki finišo, Vytautas sustojo, palaukė manęs ir kartu kirtom finišo liniją! Čia tai bent! Kartais net akimirka gali nusakyti labai daug savybių apie žmogų.
Iš viso distancijoje užtrukau 2 val. 23 min ir 51 sek., tad savo rezultatą Trakuose pavyko pagerinti. Kaip vėliau paaiškėjo, pavyko įgyvendinti ir antrąjį savo tikslą – Lietuvos čempionate užėmiau 8-ąją vietą, tačiau taip nutiko todėl, kad keturi pirmi finišavę sportininkai: Alberto Casillas, Tautvydas Kopūstas, Jaunius Strazdas ir Žilvinas Grigaitis buvo diskvalifikuoti dėl per mažai įveiktų ratų skaičiaus. Labai gaila, kad taip nutiko. Taigi visi mano norai išsipildė, nors ir ne tokiu scenarijumi, kokiu tikėjausi.
Po šešių dienų startuosiu dar vienoje Olimpinėje distancijoje, šįkart – Jonavoje.
Nuotraukų autorius: Vygintas Sereika (http://www.vs-foto.lt/)
Powered by TriSportas




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą