2017/11/13

Eko pusmaratonis, 2017-11-04, Klaipėda

Po paskutinio starto pasaulio ultratriatlono taurės etape Panevėžyje mano intensyvios treniruotės baigėsi ir labiau apsistojau ties ramiais bėgimais. Tai buvo laikas, kuriame nebuvo jokių sportinių įsipareigojimų prieš save, tiesiog grožėjimasis gamta ir buvimas koja kojon su savo treniruočių partneriu.
Jau tampa rudeninė tradicija, kad atėjus lapkričio mėnesiui dalyvaujam Klaipėdoje vykstančiame EKO bėgime. Šis bėgimas yra išskirtinis tuo (neminint fakto, jog jis yra nemokamas), kad vieną ratą sudaro 4,2 km. Galima bėgti tiek, kiek nori - daugiausiai 10 ratų (maratoną) arba vieną ratuką. 
Kaip ir praeitais metais, taip ir šiais, su Džiaku bėgome pusmaratonį. Didžiausias išbandymas Džiakui būna ne kilometrai, o masė žmonių ir šunų prieš startą.
Kadangi gyvename truputį toliau nuo miesto šurmulio, Džiakas labai išsibalansuoja, matydamas tiek daug judančių būtybių, tačiau tai trunka tik iki tol, kol pradeda bėgti. Vėliau jam niekas neberūpi ir vedamas savo instinkto bėga nesiblaškydamas. Šis bėgimas tai jau antrasis oficialus pusmaratonis Džiakui, kurį kartu su visais "reikalais" įveikėme per 1 val. 51 min:)
Powered by TriSportas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą