2017/07/16

Lietuvos akvatlono čempionatas, 1 km plaukimas - 5 km bėgimas, 2017-07-14, Panevėžys

Kelionė į Panevėžį man visada būna ypatinga, nes tai mano gimtasis miestas, kuriam jaučiu daug sentimentų. Šįkart triatlono sostinėje vyko tikra šios sporto šakos fiesta, kurios metu buvo organizuojamas Europos jaunių triatlono čempionatas bei Lietuvos akvatlono, sprinto ir Olimpinės distancijos triatlono čempionatai. Aš nusprendžiau startuoti penktadienį – akvatlone, šeštadienį - padėti teisėjauti Europos jaunimo čempionate, o sekmadienį – savo jėgas pasitikrinti su stipriausiais šalies triatlonininkais Olimpinėje distancijoje.
Taigi penktadienį, susikrovęs mantą, atvykau į Panevėžį, kur pusę aštuonių vakaro turėjo būti duodamas startas akvatlono čempionatui. Akvatlonas yra gimininga sporto šaka triatlonui, tik čia vietoje trijų rungčių, varžomasi dvejose: plaukimo ir bėgimo.
 Plaukimo startas turėjo būti duodamas nuo pantono. Man tai niekada nebūna palankus startas, nes dėl gilių akiduobių, dažniausiai nukrenta akinukai arba jie paprasčiausiai prisisemia vandens. Kadangi buvau beveik tikras, kad ir šįkart taip nutiks, tiesiog tam nusiteikiau iš anksto. Taip ir buvo - kai tik mano galva palietė vandenį, pajaučiau, kad akys prisipildė vandens, o akinukai liko kaboti ant nosies. Turėjau sustoti ir kaip įmanoma greičiau atstatyti akinukus į jiems priklausančią vietą. Praradau kelias brangias sekundes plaukimo pradžioje, todėl turėjau vėl skintis kelią per plaukikų rankas. Plaukimo distanciją sudarė 5 ratai po 200 m. Kadangi vanduo buvo šiltas – 22,5 laipsniai, tai plaukti reikėjo be hidrokostiumų. Po pirmojo rato išryškėjo lyderiai: puikius plaukimo įgūdžius turintis Kęstutis Steponavičius įsitaisė priekyje, už jo plaukė kiti žinomi atletai: Titas Pumputis, Žilvinas Grigaitis, Jaunius Strazdas ir svečias iš Estijos Siim Vollmer. Kad ir kaip bandžiau pavyti priekyje plaukusius plaukikus, visgi plaukimo rungtį baigiau, būdamas 6-oje pozicijoje. 
 
Buvo įdomu, kaip sureaguos kojų raumenys, kai reikės pradėti bėgti, nes, įprastai po plaukimo tenka persėsti ant dviračio, o šįkart – pereiti į bėgimo rungtį. Tačiau kojos buvo pakankamai laisvos, mamos paruošti šonkauliukai, likus 3 val iki starto, irgi jau buvo pakankamai apvirškinti, tad bėgimo tempas mane tenkino. 

5 km distancijoje pavijau K.Steponvičių ir priekyje nuolat mačiau estą, tačiau paskutiniame rate jis padidino tempą ir užtikrintai finišavo ketvirtoje vietoje, man palikęs penktąją. Iš viso distancijoje sugaišau 39 min 49 sek. Buvo gera repeticija prieš sekmadienio startą, dabar reikia atgauti jėgas ir kauptis Olimpinei distancijai.
Su Armandu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą